Juliette

Deze een reeks neemt jongeren mee naar de vier uithoeken van de wereld. We reizen van New York naar Mexico via Barcelona, de Bermuda-eilanden, Amsterdam, Groot Brittannië... Aan het einde van elk boek is een klein reisgidsje toegevoegd, waar de trekpleisters, een aantal adressen en een samenvatting van belangrijke weetjes over de reisbestemming in staan.

In de serie "Juliette" ontdekken tieners niet alleen een innemende en grappige heldin, maar tevens een fascinerende stad. Ze leren hoogtepunten uit de geschiedenis, bezoeken de interessantste bezienswaardigheden, restaurants, winkels en nog veel meer. Deze serie is vooral bestemd voor jonge meisjes.


De schrijfster

Rose-Line Brasset is in Alma, in Quebec geboren. Ze is journaliste en onderzoeker en heeft een Master in literatuurwetenschappen. Rose-Line Brasset heeft talrijke artikelen in diverse kranten gepubliceerd en verschillende boeken uitgegeven via "Publications du Québec". Verder is ze moeder van twee kinderen en verdeelt ze haar tijd tussen haar gezin, boswandelingen met haar labrador, koken, yoga en schrijven. Al sinds haar tienerjaren vindt ze het heerlijk om te reizen...

Deel 1, Juliette in New York

Juliette is 13 jaar oud en ze heeft een hekel aan haar voornaam. Ze woont samen met haar moeder, een excentrieke journaliste, in Quebec. Als haar moeder haar vraagt om nu meteen haar koffer in te pakken omdat ze vandaag voor een weekje naar New York vertrekken, kan Juliette haar oren niet geloven!

Ze heeft maar net de tijd om haar twee bff, Gino en Gina, gedag te zeggen voordat ze naar de stad van haar dromen vliegt. Ze voelt zich direct aangetrokken tot "The Big Apple" met al haar bezienswaardigheden. Juliette maakt al snel nieuwe vrienden die haar van de ene naar de andere kant van de stad slepen, en samen beleven ze adembenemende avonturen!

Deel 2, Juliette in Barcelona

Juliette en haar moeder vliegen naar Barcelona om daar de feestdagen door te brengen. Juliette hoopte op een witte kerst, maar troost zich al snel met de knappe Manuel die haar op zijn scooter de charmes van de stad laat zien.

Haar verblijf in Barcelona verloopt niet bepaald zoals verwacht, want door een bende gangsters beleeft ze een angstig avontuur. Maar Juliette en haar moeder laten niet met zich sollen en de koelbloedigheid van Juliette wordt op een onvergetelijke manier beloond. Ze krijgt een verrassing waar ze zelfs niet van had durven dromen.