Het lastige leven van Léa Olivier

De schrijfster: Catherine Girard-Audet

Catherine Girard-Audet is vertaalster van een honderdtal kinderboeken zoals "SpongeBob SquarePants", " Lizzie McGuire" en " Dora the explorer". In 2008 publiceerde ze haar eerste boek, een encyclopedie voor meisjes, dat werd uitgegeven door Éditions Les Malins (opgericht door haar broer). Daarna schreef ze talrijke boeken voor een publiek van 7 tot 11 jaar. 

Catherine Girard-Audet is zeer betrokken bij jongeren, ze verzorgt een blog voor VRAK TV en beantwoordt brieven in het tijdschrift "Cool". Duizenden meisjes in Quebec schrijven haar om van gedachten te wisselen en om antwoorden te krijgen op hun vragen.

Het fenomeen "Léa Olivier" is overgewaaid van Canada naar België!

In het eerste deel van "Het lastige leven van Léa Olivier" neemt de veertienjarige Léa je mee naar Montreal. Het leven van Léa wordt overhoop gehaald als haar ouders haar aankondigen dat ze haar geboortedorp moet verlaten om naar Montreal te verhuizen. Léa wordt gescheiden van haar beste vriendin Marilou en haar vriendje Thomas. Ze heeft moeite om te wennen aan haar nieuwe omgeving en ze voelt zich nogal alleen. Gelukkig kan ze nog chatten en mailen met Marilou, Thomas en haar 'nieuwe vrienden'. Léa vertelt in geuren en kleuren alle hoogte- en dieptepunten van haar nieuwe leven in de grote stad: een té knappe en té populaire broer, haar slechte cijfers voor Engels, een nogal stormachtige relatie op afstand, een groepje meisjes dat haar lastigvalt... Kortom: "Het lastige leven van Léa Olivier"!

Léa Olivier is dé boekenserie in briefstijl van de 21e eeuw. Je volgt de avonturen van Léa, Marilou, Thomas, Felix en alle anderen via e-mail en chat. "Het Lastige leven van Léa Olivier" wordt op een grappige en oprechte manier verteld. Catherine Girard-Audet schrijft als geen ander over de vreugde, de twijfels en de overwinningen van een veertienjarig meisje.

Een aangename, boeiende schrijfstijl vol humor die jonge meisjes van 10 tot 15 jaar zeer aanspreekt.


Facebookpagina: Léa-Olivier-Nederlands :

 "HET LASTIGE LEVEN VAN LEA OLIVIER"

13,95€

1. Verloren

Het leven van Léa Olivier wordt overhoop gehaald als haar ouders haar aankondigen dat ze haar geboortedorp moet verlaten om naar Montreal te verhuizen. Gelukkig kan ze nog chatten en mailen met haar beste vriendin Marilou, haar vriendje Thomas en haar 'nieuwe vrienden'. Léa vertelt ons in geuren en kleuren alle hoogte- en dieptepunten van haar nieuwe leven in de grote stad: een té knappe en té populaire broer, haar slechte cijfers voor Engels, een nogal stormachtige relatie op afstand, een groepje meisjes dat haar lastigvalt... Kortom, Het lastige leven van Léa Olivier!

2. Roddels

Léa Olivier woont nu al een paar maanden in Montreal, maar haar leven wordt er nog steeds niet makkelijker op. Ze kan haar ex Thomas niet vergeten, is gecharmeerd van Alex, en Eloi staat altijd voor haar klaar. Zal ze kunnen kiezen, of moet ze gewoon vrijgezel blijven? Het nieuwe jaar begint vol actie! Léa moet Engels spreken voor de hele klas (schaam schaam), haar vader behandelt haar nog steeds als een klein kind (pfff) en de coole gang vindt het nodig om haar flink dwars te zitten. Het is duidelijk dat de ellende nog niet voorbij is voor Léa! Gelukkig is er -Internet...


3. Chantage

Het is winter en het leven van Léa Olivier is nog steeds even chaotisch. Ze krijgt eindelijk de helpende hand van Manu en de coole gang vindt een uitstekende gelegenheid om haar eens flink te treiteren. Alsof dat nog niet genoeg is, moet Léa ook nog jongleren met het liefdesleven van haar broer, de nieuwe beugel van Marilou, een enorme hoeveelheid schoolwerk, vriendschappen en de liefdes in haar leven. Waarom doet Thomas haar nog steeds zoveel, terwijl ze toch echt heel verliefd is op Eloi? En is het eigenlijk wel normaal dat zij en Eloi veel meer van elkaar verschillen dan ze had gedacht? Met het einde van het schooljaar in zicht heeft Léa nog maar één doel: overleven tot de vakantie!


4. Angst

Het is eindelijk vakantie! Léa vindt het heerlijk om twee maanden lang van de coole gang af te zijn. Ze is een beetje bang dat het zomerkamp een nachtmerrie wordt door insecten en groepen hyperactieve kinderen, maar eerlijk gezegd heeft ze nog geen idee van alle beproevingen die haar te wachten staan deze zomer! Een Marilou in nood, een ongewenst buurmeisje, een schrijfworkshop -waar ze een interessante jongen ontmoet- en een onverwacht stelletje zullen zorgen voor heel wat uitdaging! Uiteindelijk is de vakantie helemaal niet zo relaxed, en tegen alle verwachtingen in vindt Léa het eigenlijk best fijn dat de zomer ten einde loopt...

Leve het begin van het schooljaar!


5. Maude

Lief dagboek,

Hier ben ik weer, na een pauze van vier jaar. De laatste (en enige) keer dat ik je heb geschreven, was toen mijn ouders gingen scheiden. Aangezien mijn leven nu heel wat spannender is dan toen, zal ik me nog eens voorstellen, zodat je weet met wie je te maken hebt: ik heet Maude Ménard-Bérubé, ik ben bijna veertien jaar en ik ben de bijenkoningin.

Jij bent straks getuige van de milieufreak-praatjes van Marie-Doos (de onuitstaanbare vriendin van mijn vader), de knipperende wimpers van al die heksen die mijn vriendje José proberen te versieren, de wanhopige pogingen van mijn vriendinnen om net zo populair te worden als ik, en vooral van mijn schrijftalent.

Ik hoop dat alles wat ik je toevertrouw een bron van inspiratie zal zijn voor al mijn toekomstige fans die me zullen bewonderen als ik straks beroemd ben!

Maude xox

6. Achtbaan


Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat gaat altijd gepaard met een hele hoop emoties... vooral als je Léa Olivier heet! Léa zit in dezelfde klas als de beruchte coole gang, dus dit jaar belooft weer een heuse nachtmerrie te worden. Maar... Léa is vastbesloten om niet meer met zich te laten sollen en het lukt haar zowaar om af en toe flink van zich af te bijten. Maude en Léa strijden om de aandacht van een hele knappe nieuwkomer en dat brengt de twee aartsvijanden dichter tot elkaar, of toch niet? Over emoties gesproken, Thomas komt naar Montreal, dus dat belooft wat! Thuis is het ook niet altijd makkelijk: Felix lijkt, sinds hij op de tussenopleiding zit, cooler en populairder te zijn dan ooit, en de ouders van Léa bemoeien zich regelmatig met haar schoolwerk! Het ene moment gaat het voor de wind en het andere heeft ze ineens te maken met grote teleurstellingen. Deze herfst lijkt Léa wel in een achtbaan te zitten met al die ups en downs. Haar leven is dus nog steeds... erg lastig!

Striproman 1

Deze striproman is gebaseerd op de drie eerste delen van de serie "Het lastige leven van Léa Olivier"!


Het leven van Léa Olivier wordt overhoop gehaald als haar ouders haar aankondigen dat ze haar geboortedorp moet verlaten om naar Montreal te verhuizen. Ze moet haar vrienden, haar beste vriendin Marilou en haar vriendje Thomas achterlaten en een nieuw leven opbouwen in de grote stad.

Het is flink wennen op haar nieuwe school: een groepje populaire meisjes vindt altijd een gelegenheid om haar eens flink te treiteren, Léa moet nieuwe vriendschappen sluiten en heeft erg veel moeite met Engels. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze ook nog jongleren met het liefdesleven van haar broer Felix, de nieuwe beugel van Marilou, een enorme hoeveelheid schoolwerk, en de liefdes in haar leven.

Gelukkig is er Internet... Via chat en mail kan Léa haar hart luchten.

"Het lastige leven van Léa Olivier" is een verhaal vol liefde, vriendschap, acceptatie en afwijzing, humor en girlpower!